Hur kan vi hjälpa dig idag?

Varför är min öppningsfrekvens ovanligt hög


Om öppningsfrekvensen är ovanligt hög, eller att det registreras klick i snabb följd direkt efter att e-postmeddelandet har levererats, kan detta vara en indikator på att e-postmeddelandet granskas av ett filter.

Mottagarnas inkorg och skräppostfilter kan nämligen försöka verifiera att länkarna i ett e-postmeddelande inte är skadliga. Dessa typer av filter blir allt vanligare som ett led i säkerhetsuppdateringar. 


Så om dina utskick helt plötsligt börjar få ovanligt hög grad av öppningar i statistiken, är det troligt att en eller flera av mottagarnas mailservrar har fått en förändring i deras skräpposthantering (troligtvis via en säkerhetsuppdatering) som öppnar e-postmeddelanden och klickar på länkar för att kontrollera om de är skadliga eller inte.


Att enstaka mottagare har ett filter som granskar länkar kanske inte låter som något som borde gör någon väsentlig skillnad. Men har man då flera mottagare till samma domän (exempelvis till en kommun eller ett större företag) som gjort denna ändring så resulterar det ofta i en drastiskt förändring i statistiken.

Vårt system spårar automatiskt klick som öppnas, och vi har ingen möjlighet att se skillnad när ett spamfilter gör ett klick.

Hjälpte det här svaret? Ja Nej

Send feedback
Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback.