Hur kan vi hjälpa dig idag?

Skräppostfilter


Skräppostfilter använder många olika kriterier för att bedöma inkommande e-post. Olika faktorer kontrolleras och tilldelas ett spampoäng, vilket bestämmer om ett brev ska passera genom filtret. Olika brev kan få olika poäng så ett brev kan passera genom vissa filter men inte andra.


Vad skräppostfilter söker efter

Eftersom skräppostfilter fungerar olika kan det vara svårt att säga exakt vad som räknas som spam. Det finns emellertid några grundläggande egenskaper som räknas som spam. Nedan listas några av de vanliga saker som skräppostfilter letar efter och hur man undviker dem.


Metadata

Skräppostfiltret vill veta att du är bekant med den person som tar emot e-postmeddelandet som exempelvis att se om du redan finns på din mottagares kontaktlista.

Använder du en ”anonym” avsändaradress som exempelvis en gratis e-postadress från Gmail, Outlook.com etc. så kommer skräppostfiltren reagera hårdare än en egen verifierad domän. Men även egna domäner kommer att utveckla sitt eget rykte, bra eller dåligt, så det kan vara riskabelt att skicka en stor kampanj från en helt ny domän innan ditt rykte har etablerats.
Be därför dina mottagare att lägga till dig i sin adressbok.


Din IP-adress

Vissa spamfilter kan flagga ditt brev som skräppost om någon annan skickar skräppost visa samma IP-adress. När du skickar brev via EditNews så går breven via någon av våra IP-adresser på våra servrar. Det betyder att om en person väljer att skicka skräppost via EditNews kan det påverka leveransförmågan för våra andra användare.

Vi tar därför missbruk och spam-klagomål väldigt seriöst. Vi arbetar flitigt för att hålla ett gott rykte. Det är viktigt att du gör din del för att följa våra användarvillkor.


Innehåll och format

Brevinnehållet ska vara tydligt och balanserat. Vissa mottagare kan ha mer aggressiva spamfilter som flaggar e-postmeddelanden baserat på specifikt innehåll. Det finns inga enkla lösningar hur man kontrollerar detta men vi rekommenderar att du använder A/B-test för att testa hur förändringar i ditt brev påverkar öppningsfrekvensen.
Nedan listas några faktorer som kan vara bra att känna till som kan förbättra leveransbarheten.

  • Alla dina mottagare bör ha anmält intresse och vara bekanta med ditt varumärke.

  • Utforma ditt brev så den passar din specifika målgrupp. Ha en tydlig design och ett upplägg som dina mottagare känner igen. Utformningen bör matcha innehåll som finns på din webbplats och på dina sociala medier.

  • Se till att alla dina länkar är giltiga och undvik länkförkortare.

Kod

Slarvig skriven kod, extra taggar och kod som tagits in från Microsoft Word kan utlösa spamfilter.
Vi rekommenderar att du använder en av våra mallar i verktyget.


Sammanfattningsvis

Spam bör tas allvarligt. Att undvika spamfilter handlar för det mesta om att hålla sig seriös och förstå hur dina brev ser ut i sin helhet. Skräppostfilter använder avancerade algoritmer för att analysera e-post med en lång lista över kriterier att överväga. Brevet behöver vanligtvis uppfylla flera kriterier för att bli filtrerad som spam. Testa dina brev och använd gärna de inbyggda verktygen i EditNews.

Hjälpte det här svaret? Ja Nej

Send feedback
Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback.